Over mij

Met hart voor leren en ont-wikkelen

Mijn drive

Mijn hart ligt bij blijven leren en ontwikkelen, het ont-wikkelen, datgene wat ingewikkeld is, “uit de knoop halen”.

Door ruimte te nemen en met oprechte aandacht en positieve nieuwsgierigheid écht te kijken naar dat wat er is, ben je vaak in staat om een volgende stap te zetten. Het bewust worden is helpend zodat jouw kwaliteiten optimaal benut kunnen worden.

Gericht op plezier, positieve energie en effectiviteit.
Het is waardevol om stil te staan en ruimte te nemen voor reflectie. Hierin word ik keer op keer bevestigd. Ik ben ervan overtuigd als je dit systematisch doet, als individu en ook als groep, dat het verbinding (met jezelf en met de ander), werkvreugde en ontspanning brengt!


Woorden die mij passen:

Verbinding, rust, aandacht, zorgvuldigheid, deskundig, snel tot de kern, diepgang, creatief, energie, bekrachtigend.

Mijn achtergrond

Mijn roots liggen in de geneeskunde. Vele jaren werkervaring als Specialist Ouderengeneeskunde gebruik ik in mijn werk als coach/begeleider. Ik ken de praktijk en de dilemma’s van binnenuit.

In mijn werk als arts raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de palliatieve zorg. Zo heb ik de kaderopleiding Palliatieve Zorg gedaan. Later ben ik me steeds meer gaan verdiepen in communicatie en gedrag. Hoe om te gaan met lastige situaties, hoe verbindend te blijven communiceren in complexe casuïstiek, hoe ondersteun ik andere zorgprofessionals en teams vanuit mijn rol als behandelaar?

Vanuit deze interesse ben ik met mijn eerste coachopleiding gestart. En vanaf hier heb ik mijn carrièrepad verlegd. Ik heb dit pad gevolgd vanuit mijn hart, vanuit het vertrouwen dat ik op deze manier mijn bijdrage kan leveren aan kwaliteit op de werkvloer, aan werkvreugde en aan de gezondheid van de individuele professional.

Ik had het lef om hiernaar te luisteren en mijn mooie vak als Specialist Ouderengeneeskunde los te laten om vervolgens met beide handen deze nieuwe kans, een nieuw beroep aan te nemen.  

Elke dag ben ik oprecht blij met dit nieuwe vak. Trots en dankbaar maak ik gebruik van mijn expertise die ik heb opgedaan in mijn vele jaren als zorgprofessional.

Je moet er toch niet bij nadenken hoeveel afslagen een mens op zijn pad misloopt omdat hij eerder naar zijn twijfels luistert dan naar zijn impuls?

Arthur Japin

Zien wat gezien mag worden

Mijn kracht ligt in het zien wat er al is, maar nog niet wordt gezien. Ik kijk graag met een systemische bril naar situaties en houd rekening met de wetten en ongeschreven regels van een groep of organisatie. Ik geef er woorden aan en mensen voelen zich gekend. Het geeft ruimte! Ruimte om te ontwikkelen.

Professioneel en persoonlijk

Vanuit van Bragt Coaching en Begeleiding bied ik individuele coaching, intervisie, supervisie, meerdaagse trainingen/workshops op maat aan.
Ik richt me hierbij voornamelijk op professionals uit de gezondheidszorg, maar ook uit andere sectoren. Als coach heb ik inmiddels al vele professionals individueel begeleid, zowel uit gezondheidszorg als ook uit zakelijke dienstverlening. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het begeleiden intervisiegroepen van artsen, VS-en, psychologen en paramedici.

Ik bied een veilige, bevestigende leeromgeving waarin we werken op basis van gelijkwaardigheid. Ik sluit aan bij dat wat coachee/supervisant of groep nodig heeft. Ieder traject ziet er weer anders uit. Maatwerk dus!

 

Nobco, eia en lvsc

Door mijn registratie als coach bij de NOBCO (Senior Practitioner) en als supervisor bij de LVSC is er voor veel vakgroepen en individuele professionals de mogelijkheid accreditatiepunten aan te vragen voor bijvoorbeeld intervisie en supervisie.

lvsc nobco eia senior practitioner logo jeannette van bragt

Coaches voor medici, Challenge & Support en VVAA

Als coach ben ik aangesloten bij Coaches voor Medici, een onafhankelijk netwerk van coaches binnen de medische sector.

Ook ben ik ook verbonden aan het Challenge and Support programma. Een programma waarin hoogwaardige coaching laagdrempelig beschikbaar gesteld wordt voor medische professionals (artsen en artsen in opleiding). Aan dit programma is een onderzoek gekoppeld naar effectiviteit van coaching.

Daarnaast ben ik als e-coach betrokken bij een online zelfcoaching tool voor zorgprofessionals bij de VvAA (GRIP).
Tenslotte ben ik als getraind Peer Support coach verbonden aan het VIM platform van de VvAA.

caoches voor medici challenge and support vvaa coach voor artsen

Zelfzorg voor zorg-professionals

De combinatie van mijn ervaring als Specialist Ouderengeneeskunde en geregistreerd coach/supervisor is een aangename combinatie. Met veel plezier en enthousiasme begeleid en coach ik behandelaren in de gezondheidszorg. Ik weet wat er speelt en werk graag aan thema’s als persoonlijk leiderschap en authenticiteit van zorgprofessionals. Het gaat vaak om de balans waarin jij jouw werk met plezier, energie én in goede gezondheid kan blijven doen.

En het resultaat? Meer energie, meer vrijheid, meer daadkracht.

Ik kijk er naar uit jou hierin te faciliteren!

 

Neem jij de stap?

Wat kan coaching jou opleveren? Bewustere keuzes maken. Ontspanning, rust, inzicht. Meer diepgang in jouw leven. Professionals zijn vaak verbaasd over wat het hen oplevert.
Durf jij? Wil jij investeren in jezelf? Door stil te staan bij en te kijken naar dat wat er is, kun jij zelf een volgende stap nemen.

Ik faciliteer je hier graag in!

Contact

Van Bragt Coaching & Begeleiding
Varennadreef 10
5709 SX Helmond
06 - 416 355 68